Semifreddo al miele - Niềm vui mùa hạ
tháng 6 22, 2014Semifreddo al miele - Summer Delight
Since the day I joined in the crowd of white collars, It's even more clear that my personality is filled with many conflicts. Being neat & sloppy, dreamy & practical, free spirited & well disciplined at the same time, that's me. The contradictions make me feel bad for almost all cases, except in the case of gastronomy. For example, you can find out how wonderful the contrast between hot and cold is when enjoy ice cream in a scorching summer day. Because of the famous reason: "I dont have an ice cream maker" so most of us ignore the idea of making our own tailor-made ice cream. However, if you have ever tried, you'll always find sense of joy in adding your desired flavours into a home-made dessert.
You'll never complain anymore about an ice cream maker if you know how to make semifreddo - the half-cold Italian dessert which is easy to make and really delicious as well. For the first home-made semifreddo, Let's try the honey one, It's easy to make yet the rich flavour of honey'd never fail your taste.
Click để xem ảnh lớn. |
Click để xem ảnh lớn. |
Bạn sẽ thấy thú vị khi lòng đỏ trứng sánh dần, đọng lại vàng ươm nơi cán thìa rồi hòa sắc vàng đó lẫn vào kem tươi trắng muốt, bồng bềnh như mây trời. Và rồi, bức tranh hương vị được tô sắc và hoàn thiện bởi hoa quả, chocolate, gia vị hay mật ong... độc đáo đúng theo ý tưởng của chẳng ai khác ngoài bạn.
Click để xem ảnh lớn. |
Click để xem ảnh lớn. |
Nguyên liệu | Ingredients:
(6 phần | 6 servings)
- 1 quả trứng | 1 egg.
- 4 lòng đỏ trứng | 4 egg yolks.
- 150 ml mật ong | 150 ml honey.
- 300 ml kem tươi | 300 ml whipping cream.
- 1 chút hạt thông | pine nut.
- 1 chút hạnh nhân lát | slivered almond.
Làm hỗn hợp trứng | Making custard cream:
- Trộn trứng, lòng đỏ trứng và mật ong với nhau, đánh cho tan mật ong | Beat egg and egg yolks with honey.
- Dùng Bain Marie để hấp cách thủy hỗn hợp trứng-mật ong, dùng phới, đánh đều tay cho đến khi hỗn hợp nhạt dần màu và sánh lại | Use a double boiler to cook egg - honey mixture, stir mixture with a balloon whisk until it becomes pale and thick.
- Để nguội trong tủ lạnh 30' | let cool in the fridge for 30'.
Trộn hỗn hợp kem | Mixing the cream mixture:
- Đánh kem tươi đến khi bông cứng | Whip the whipping cream until stiff peak.
- Trộn nhẹ kem với hõn hợp trứng | Gently fold in the egg - honey mixture.
- Đổ vào khuôn, bịt kín và cất vào ngăn đá 2-3h | Pour into the moulds, cover and put into freezer for 2-3h.
- Rang hạt thông và hạnh nhân | toast almond and pine nuts.
- Sau khi semifreddo đã đông, rưới thêm mật ong và rắc hạt lên trên | When semifreddo is ready to serve, drizzle it with honey and sprinkle with toasted nuts.
Click để xem ảnh lớn. |
0 comments